Binnen

navigatie:Home/Mindfulness & Meditatie/Binnen
Binnen 2017-05-02T10:30:10+00:00

Training Mindfulness (8 lessen)

Voor een ontspannen leven en meer geluk

Mindfulness is het doelbewust alert zijn, nu in dit moment, met medeleven, bewust nieuwsgierig en accepterend. Door alert en opmerkzaam te leven open je de ogen voor een plezierig, ontspannen leven in het nu. Een leven zonder de last van het verleden en angst voor de toekomst zonder deze naïef tegemoet te treden. Mindfulness of aandachtstraining is een eeuwenoude traditie in combinatie met de moderne psychologische inzichten die naadloos aansluit bij onze dynamische samenleving.

De training bestaat uit 8 lessen van een uur en drie kwartier en is erop gericht om mindfulness te kunnen toepassen in uw dagelijks leven. Ook na de training. Tussen de bijeenkomsten oefent u zelf. U krijgt cd’s en een werkboek als ondersteuning. De bijeenkomsten zelf bestaan uit:

  • Begeleide aandachtmeditaties
  • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden
  • IMG_3787Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
  • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

De oefeningen worden altijd gedaan met respect voor uw grenzen. Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijgt u steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is geen therapie en geen praatgroep. Het is een training, waarin je leert mindfulness een onderdeel te laten uitmaken van je leven.

Ook het deelnemen aan een Stiltedag is een (optioneel) onderdeel van de training. Een ervaring die het geleerde in de voorgaande lessen verdiept en verrijkt.

Als u overweegt mee te doen kunt u vrijblijvend kennismaken en een afspraak maken met Wendy Derksen. Voorafgaand aan de training is er een (telefonisch) intakegesprek. In dit gesprek bespreekt u samen met Wendy of de training geschikt voor u is, waarna u definitief kunt besluiten of u deel wilt nemen of niet. Voor meer informatie 06 21593590 of info@wendyderksen.nl.

Het tarief voor particulieren bedraagt € 295,00 inclusief 21% btw, en cursusmateriaal. Het zakelijke tarief (als u het vergoed kunt krijgen door uw werkgever) bedraagt € 425,00 exclusief btw, inclusief cursusmateriaal.  Er zijn ziektekostenverzekeraars die de training gedeeltelijk of geheel vergoeden. Deelnemers aan de mindfulnesstraining kunnen voor gereduceerd tarief deelnemen aan stiltedagen en mindfulmoments.

IMG_3334Wij vinden het belangrijk dat de wens tot deelname niet gehinderd wordt door voor u te hoge kosten. Voor mensen die (tijdelijk) minder tot geen inkomen hebben is aanpassing van de prijs mogelijk. U kunt ook gespreid betalen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden. Voor mensen met een chronische ziekte of handicap zijn er soms mogelijkheden via een PGB ondersteunende en activerende begeleiding.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website of via info@wendyderksen.nl of bellen met 06-21593590.

Eerdere deelnemers zeiden:

“Ik heb genoten van de rust, betrokkenheid en wijsheid waarmee je de lessen begeleidde” 

“Mijn impressie van deze 8 weken is, dat je in een korte periode toch echt een stap kunt maken”

“Ik vond het heel fijn om echt maatwerk te krijgen voor de vragen waar ik persoonlijk mee zit”

“Ik heb genoten van de manier waarop Wendy op een heel prettig manier ons als groep telkens op een enthousiaste en heel betrokken wijze meenam op ons mindfulness avontuur”.

“Het heeft me veel meer gebracht dan ik verwachtte”

“Het is een levensles” 

 

 

Mindfulness-het Vervolg

Voor wie

  • Heb je de 8-weekse mindfulness training korter of langer geleden gedaan en heb je het gevoel dat het ver is weggezakt? En zou je dat weer terug willen vinden?
  • Heb je de wens om je mindfulness vaardigheden op te frissen? Of misschien wel behoefte aan nieuwe en andere oefeningen?
  • Maakt mindfulness deel uit van je dagelijks leven en heb je behoefte aan verdieping?
  • Gun je jezelf een training waarin aandacht voor jou en jouw ontspanning en geluk de rode draad is?

Dan is deze training voor jou!

De training

De training is voor iedereen die een mindfulness training heeft gedaan, zeer recent, of wat langer geleden. De training bestaat uit vier bijeenkomsten c.q. lessen. Net als bij de 8-weekse training haal je er het meeste uit als je in de tussenliggende weken oefent. Naast bekende oefeningen als de bodyscan en de zitmeditie zullen we ook nieuwe en andere oefeningen doen. Mocht je een echte diepe duik willen nemen in mindfulness dan is het geweldig om deze training aan te vullen met deelname aan de Stiltedag op 28 november in het Klooster in Huissen. De Stiltedag valt precies tussen les 2 en 3.

De opbouw van de vier lessen ziet er globaal als volgt uit:

Les 1: Een nieuw begin.

In deze les frissen we oude ervaringen op. We kijken er met een nieuwe, frisse blik naar. We doen ‘oude’ en ‘nieuwe’ oefeningen. Mindfulness is elk moment opnieuw beginnen. We ruimen de ingeslepen patronen en gewoonten op. We stoffen ze af. Zodat je opgeruimd en opgefrist opnieuw kunt kiezen.

 

Les 2: Mindful leven

Mindfulness is niet alleen maar het doen van oefeningen. Integendeel de oefeningen ondersteunen je om je leven aandachtig te leven. In deze les gaan we in op wat ons helpt om mindful c.q. aandachtig te leven. Ook weer aan de hand van oefeningen, bewustwording en keuzes die jij daarin maakt.

 

Les 3: Mindfulness; een levenshouding

In deze les gaan we een slagje dieper. Deze les gaat over jouw leven en hoe jij omgaat met de thema’s acceptatie en verandering. Hoe sta jij in jouw leven? Hoe kijk je naar jezelf en anderen? We zoomen daarbij ook in op een van de grondslagen van mindfulness; het Boeddhisme. Aan de hand van oefeningen en achtergrondinformatie.

 

Les 4: Wees lief voor jezelf

Mindful leven is zorgen voor jezelf. Het koesteren van je lichaam en je geest. De zorg voor jezelf is de basis voor een leven in ontspanning en geluk. In deze laatste les zoomen daarop in door middel van oefeningen. Hoe zorg jij voor jezelf ? Wat neem je je voor? Hoe geef je jezelf een plek in je leven?

Wanneer en waar

Van 15.00 uur – 17.00 uur op vrijdagmiddag op de volgende data: 20 en 27 november, 4 en 11 december. De training wordt gegeven in de Tuinkamer van Akker71, Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem-Zuid. De Stiltedag is van 9.30 uur tot 16.00 uur in het Klooster in Huissen op zaterdag 28 november 2015.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 150,00 inclusief BTW. Als je tegelijkertijd deelneemt aan de Stiltedag betaal je daarvoor slechts € 55,00 euro (inclusief BTW, koffie, thee en een eenvoudige lunch) in plaats van € 80,00 euro. Het lesmateriaal en de oefeningen worden via internet verstrekt en kun je zelf thuis downloaden.

Aanmelding

Graag aanmelden via een mail naar info@wendyderksen.nl. Aanmeldingstermijn sluit op 10 november.

 

Heel fijne begeleiding duidelijk, helder
Ruimte voor eigen inbreng en het gevoel dat je in je waarde werd gelaten
Wendy, je bent een prettig mens. Weet goed de kern te benoemen. Stelt mensen op gemak
Goed en rustig. Onderling overleg om af te wijken mogelijk