Mindfulness & Meditatie

navigatie:Home/Mindfulness & Meditatie
Mindfulness & Meditatie 2019-01-09T16:52:09+00:00

Mindfulness & meditatie

Voor een ontspannen leven en meer geluk

Mindfulness is het doelbewust alert zijn, nu in dit moment, met medeleven, bewust nieuwsgierig en accepterend. Door alert en opmerkzaam te leven open je de ogen voor een plezierig, ontspannen leven in het nu. Zonder de last van het verleden en angst voor de toekomst. Mindfulness of aandachtstraining is een eeuwenoude traditie in combinatie met de moderne psychologische inzichten die naadloos aansluit bij onze dynamische samenleving.

Je leert in de training een andere levenshouding aan. Je wordt je bewust van wat zich voordoet in je leven, in het hier en nu, zonder dat je er een oordeel over hebt of dat je het wilt veranderen. Je ervaart minder stress, meer tevredenheid, meer ontspanning. Je wordt helderder, bewuster en je leeft meer vanuit jezelf.

De trainingen worden georganiseerd op prachtige en passende binnen- en buitenlocaties in Huissen, Arnhem en Dieren zoals het Dominicanenklooster in Huissen, Gezondsheidscentrum Het Duifje op de grens van Huissen en Arnhem, de Dierense Toren in Dieren en bij de Adhara Yoga Studio aan de Zeelandsingel 40 in Arnhem-Zuid.

Je kunt meedoen aan de verschillende activiteiten: basis- en gevorderdentraining, stiltedagen en stiltewandelingen en losse workshops. Wendy is opgeleid bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam (Cat. I) en aangesloten bij de VBMN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Een voorwaarde voor ziektekostenverzekeraars om de 8-weekse basistraining gedeeltelijk of geheel te vergoeden.

Een andere activiteit in het meditatiespectrum is Mediteren voor Vrouwen. Vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen, zowel geestelijk als fysiek. Je maakt kennis met een wijze van mediteren die het bewustzijn van je vrouwelijke vermogens en verlangens vergroot.

De training bestaat uit 8 lessen van circa 2 uur en optioneel een oefen(stilte)dag op een zaterdag. De training is erop gericht om mindfulness te kunnen toepassen in je dagelijks leven. Tussen de bijeenkomsten oefen je zelf aan de hand van huiswerkopdrachten. Je krijgt cd’s c.q. audiobestanden en een werkboek als ondersteuning. De bijeenkomsten zelf bestaan uit:

  • Begeleide aandachtmeditaties en -oefeningen
  • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden
  • IMG_3787Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
  • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

De oefeningen worden altijd gedaan met respect voor je grenzen. Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijg je steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is geen therapie en geen praatgroep. Het is een training, een ervaringsgerichte training, waarin je leert wat mindfulness is en hoe je het kan toe passen in je dagelijks leven.

Deelname aan de Stilte- of oefendag is optioneel een onderdeel van de training. De dag is op een moment in de training gepland waardoor je er optimaal effect van kunt hebben. Het is een ervaring die het geleerde in de voorgaande lessen verdiept en verrijkt.

Als je overweegt om mee te doen kun je vrijblijvend kennismaken en een afspraak maken met Wendy Derksen. Voorafgaand aan de training is er een (telefonisch) intakegesprek. In dit gesprek bespreek je samen met Wendy of de training geschikt voor je is, waarna je definitief kunt besluiten of je deel wilt nemen of niet. Voor meer informatie 06 21593590 of info@wendyderksen.nl.

Het tarief voor particulieren bedraagt € 325,00 inclusief 21% btw en cursusmateriaal. Het zakelijke tarief (als u het vergoed kunt krijgen door uw werkgever) bedraagt € 550,00 exclusief btw, inclusief cursusmateriaal. Wendy is opgeleid bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam (Cat. I) en aangesloten bij de VBMN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Een voorwaarde voor ziektekostenverzekeraars om de training gedeeltelijk of geheel te vergoeden. Deelnemers aan de mindfulnesstraining kunnen voor gereduceerd tarief deelnemen losse workshops waaronder de Stiltedag.

IMG_3334Wij vinden het belangrijk dat de wens tot deelname niet gehinderd wordt door voor u te hoge kosten. Voor mensen die (tijdelijk) minder tot geen inkomen hebben is aanpassing van de prijs mogelijk. U kunt ook gespreid betalen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden. Voor mensen met een chronische ziekte of handicap zijn er soms mogelijkheden via een PGB ondersteunende en activerende begeleiding.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website of via info@wendyderksen.nl of bellen met 06-21593590.

 

Deze variant op de bestaande Mindfulnesstraining bestaat uit twee modules van elk vier workshops van anderhalf uur. In de eerste Module: Aandacht train je je aandacht door middel van verschillende oefeningen. Je leert mediteren en ontdekt dat dat op verschillende manieren kan. Je krijgt handvaten om het toe te passen in je dagelijkse leven. Je ontdekt wat aandachtsoefeningen en meditatie voor jou kunnen betekenen. Dit blok is vooral voor mensen die op een lichte en toch gedegen manier kennis willen maken met mindfulness en meditatie. Je kunt na afloop van de vier lessen besluiten om te stoppen, om door te gaan met module 2, of om deel te nemen aan de 8-weekse mindfulnesstraining of  misschien op een later moment aan te sluiten. Je hebt het meeste baat bij de training als je tussen de bijeenkomsten door ook thuis oefent. Je ontvangt hiervoor audio-bestanden en oefenmateriaal per mail.

In de Module 2: Inzicht duik je meer de diepte in, je ontdekt je eigen (stress)patronen en je wordt je bewust van welke omstandigheden jou triggeren en je leert hier op een andere manier mee om te gaan. Je vergroot je kennis en je bewustzijn of de rol van je gedachten, je gevoelens en je lichaam. Dit blok sluit rechtstreeks aan op de eerste module en deelname aan module 1 is een minimale voorwaarde om deel te nemen. Deze module is vooral geschikt voor iedereen die na de eerste kennismaking en ervaring in de eerste vier bijeenkomsten, graag verder de verdieping in wil. En ook voor mensen die graag hun mindfulnesservaring willen opfrissen, maar niet opnieuw een volledige mindfulnesstraining willen volgen. Ook in deze module help je jezelf als je thuis oefent. Je krijgt schrijf- en oefenopdrachten. Je ontvangt hiervoor audiobestanden en oefenmateriaal per mail.

De kosten per module zijn 100,00 euro inclusief BTW. Indien je beide modules meedoet zijn de kosten 175,00 euro voor beide modules samen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website of via info@wendyderksen.nl of bellen met 06-21593590.

Naast groepstrainingen biedt WeDe Consult ook individuele Mindfulness trainingen. Vanwege de intensieve individuele begeleiding wordt u zowel gecoacht als getraind om Mindfulness deel te laten uit maken van uw dagelijks leven en handelen. De individuele training bestaat uit vier sessies van circa anderhalf uur. Tussen iedere sessie zit een periode van twee weken om het geleerde thuis te oefenen. Net als bij de groepstraining ontvangt u een werkboek en CD’s met oefeningen. Vooraf vindt een telefonische intake plaats om te onderzoeken of deze aanpak bij uw past. De kosten voor het hele traject zijn 450 euro inclusief BTW.

Voor wie

  • Heb je de 8-weekse mindfulness training korter of langer geleden gedaan en heb je het gevoel dat het ver is weggezakt? En zou je dat weer terug willen vinden?
  • Heb je de wens om je mindfulness vaardigheden op te frissen? Of misschien wel behoefte aan nieuwe en andere oefeningen?
  • Maakt mindfulness deel uit van je dagelijks leven en heb je behoefte aan verdieping?
  • Gun je jezelf een training waarin aandacht voor jou en jouw ontspanning en geluk de rode draad is?

Dan is deze training voor jou!

De training

De training is voor iedereen die een mindfulness training heeft gedaan, zeer recent, of wat langer geleden. De training bestaat uit vier bijeenkomsten c.q. lessen. Net als bij de 8-weekse training haal je er het meeste uit als je in de tussenliggende weken oefent. Naast bekende oefeningen als de bodyscan en de zitmeditie zullen we ook nieuwe en andere oefeningen doen. Mocht je een echte diepe duik willen nemen in mindfulness dan is het geweldig om deze training aan te vullen met deelname aan de eerstvolgende Stiltedag.

De opbouw van de vier lessen ziet er globaal als volgt uit:

Les 1: Een nieuw begin.

In deze les frissen we oude ervaringen op. We kijken er met een nieuwe, frisse blik naar. We doen ‘oude’ en ‘nieuwe’ oefeningen. Mindfulness is elk moment opnieuw beginnen. We ruimen de ingeslepen patronen en gewoonten op. We stoffen ze af. Zodat je opgeruimd en opgefrist opnieuw kunt kiezen.

Les 2: Mindful leven

Mindfulness is niet alleen maar het doen van oefeningen. Integendeel de oefeningen ondersteunen je om je leven aandachtig te leven. In deze les gaan we in op wat ons helpt om mindful c.q. aandachtig te leven. Ook weer aan de hand van oefeningen, bewustwording en keuzes die jij daarin maakt.

Les 3: Mindfulness; een levenshouding

In deze les gaan we een slagje dieper. Deze les gaat over jouw leven en hoe jij omgaat met de thema’s acceptatie en verandering. Hoe sta jij in jouw leven? Hoe kijk je naar jezelf en anderen? We zoomen daarbij ook in op een van de grondslagen van mindfulness; het Boeddhisme. Aan de hand van oefeningen en achtergrondinformatie.

Les 4: Wees lief voor jezelf

Mindful leven is zorgen voor jezelf. Het koesteren van je lichaam en je geest. De zorg voor jezelf is de basis voor een leven in ontspanning en geluk. In deze laatste les zoomen daarop in door middel van oefeningen. Hoe zorg jij voor jezelf ? Wat neem je je voor? Hoe geef je jezelf een plek in je leven?

Wanneer en waar

In de agenda kun je zien waar en wanneer de eerstvolgende vervolgtraining wordt gehouden.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 125,00 inclusief BTW. Als je tegelijkertijd aanmeldt voor de Stiltedag betaal je daarvoor slechts € 65,00 euro (inclusief BTW, koffie, thee en een eenvoudige lunch) in plaats van € 85,00 euro. Het lesmateriaal en de oefeningen worden via internet verstrekt en kun je zelf thuis downloaden.

Aanmelding

Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Wendy Derksen via deze website of via info@wendyderksen.nl of bellen met 06-21593590.

Een moment voor jezelf in de natuurlijke stilte van de zondagochtend. Het stille, lege moment tussen de vorige en de volgende week. We doen (begeleide) meditaties en oefeningen. Zittend, liggend en bewegend. In stilte en soms met muziek. Na afloop voel je je ontspannen, leeg en opgeladen tegelijkertijd.

Iedereen kan meedoen, met en zonder meditatie-ervaring. Voor oud-deelnemers aan een mindfulnesstraining is het een fijn moment om weer samen te oefenen of om de draad weer op te pakken. Voor mensen zonder meditatie-ervaring een gelegenheid om vrijblijvend te ontdekken wat het is en eventueel voor je kan betekenen. Het is wel fijn voor jezelf als je makkelijk zittende kleding draagt, en evt. een dekentje bij je hebt om op te zitten of te onder te liggen. Tijdens de les dragen we geen schoenen, dus een extra paar sokken kan ook heel fijn zijn.

Wanneer: een keer per maand van 10.30 tot 11.45 uur inclusief een afsluitend kopje thee. Voor data zie agenda

Waar: In de fijne locatie van Gezondheidscentrum Boerderij ’t Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem (tussen Arnhem en Huissen)

Kosten: De workshop kost 10,00 euro per keer, bij deelname aan 5 workshops betaal je 8,50 per keer. Oud-deelnemers aan de mindfulnesstraining krijgen 15% korting.

Aanmelding en meer info: www.wendyderksen.nl, info@wendyderksen.nl of bellen of appen met 06-21593590. Je kunt ook komen zonder je aan te melden. Je bent van harte welkom.

woman-865021_1920
Mediteren is vanuit de oude tradities het domein van mannen. Vooral de observerende, onthechtende kracht van het bewustzijn wordt aangesproken. Vrouwen zitten fysiek en geestelijk anders in elkaar. Zij staan alleen al door de maandelijkse cycli, de hormoonschommelingen, de gave en kracht van het scheppen van leven veel meer in contact met hun lichaam, gevoel en intuitie. In deze lessen verdiep je het contact met de natuurlijke wijsheid en kracht van jouw lichaam. Zodat je je thuis voelt in je lichaam, ontspannen en wijs, zacht en krachtig. Zodat je helemaal de vrouw kunt zijn die je bent.

De training bestaat uit meditaties, zittend, liggend, bewegend met of zonder muziek. Je krijgt opdrachten mee voor de tussenliggende periode en de meditaties ontvang je op mp3 zodat je ze thuis ook kunt doen.

De introductietraining bestaat uit vier lessen van anderhalf uur. Bij voldoende belangstelling zal er aansluitend een vervolgtraining worden georganiseerd.

Voor wie: voor iedere vrouw die nieuwsgierig is, zich hierin herkent of hiertoe voelt woman-481769_1920aangetrokken

Wanneer en waar: In de agenda op deze website kun je zien waar en wanneer de eerstvolgende training wordt georganiseerd.

Kosten: De kosten voor de training bedragen € 95,00 inclusief BTW. Het lesmateriaal en de oefeningen worden via internet verstrekt en kun je zelf thuis downloaden.

 Aanmelding: Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Wendy Derksen via deze website of via info@wendyderksen.nl of bellen met 06-21593590.

 

Je kunt ook meedoen aan kortdurende activiteiten zoals Stiltedagen of Stiltewandelingen.

Stiltedag

Een hele dag in Stilte zijn. Je kunt er soms zo naar verlangen, je terugtrekken uit alle drukte en niets hoeven. Ruimte nemen om te ervaren waar het voor jou werkelijk over gaat. Het is een ongelofelijke ervaring. Echt een dag om jezelf te gunnen, een dag voor jezelf, met jezelf, samen met anderen. Een dag van bezinning en naar binnen keren. Van rust. Om daarna opgeschoond en uitgerust naar huis te keren. Een cadeau voor jezelf. Het is rijke verdieping en aanvulling op de mindfulnesstraining(en) en andere meditatie ervaringen.

De indeling van de dag bestaat uit verschillende begeleide meditatieoefeningen zoals loop- en zitmeditaties, lichaamsoefeningen, pauzes daartussen maaltijden in stilte. Bij mooi en droog weer gaan we ook naar buiten.

Iedereen is welkom. Mensen met en zonder ervaring met mindfulness en meditatie. Je kunt op je eigen wijze en op je eigen niveau meedoen. De begeleiding is in handen van Wendy Derksen, mindfulnesstrainer en coach.

Progamma: Aankomst tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Na een korte inleiding treed de stilte in. Rond het middaguur lunchen we samen in stilte, deze wordt verbroken rond 15.30 uur waarna er gelegenheid is om de ervaringen met elkaar te delen en de dag samen af te sluiten.

Kosten: 85 euro inclusief eenvoudige lunch. Kijk hier wanneer je aan de eerstvolgende Stiltedag mee kunt doen. Meer informatie of aanmelden? Mail / bel met Wendy info@wendyderksen.nl / 0621593590.

Stiltewandeling

Stilte en Natuur. Je kunt er soms zo naar verlangen, je terugtrekken uit alle drukte en niets hoeven. Ruimte nemen om te ervaren waar het voor jou werkelijk over gaat. Echt iets om jezelf te gunnen, een halve dag  voor jezelf, met jezelf, samen met anderen. Heerlijk in de buitenlucht en de natuur. Stilte, rust en natuur zijn een natuurlijke combinatie. Een cadeau voor jezelf. Het is rijke verdieping en aanvulling op de mindfulnesstraining(en) en andere meditatie ervaringen.

De indeling van de activiteit bestaat uit gedeelten waarin we lopen in stilte, waarin we verschillende vormen van bewegingsoefeningen en loopmeditatie beoefenen en daarnaast ook een aantal keren stoppen om zittend of misschien wel liggend te mediteren. En om te pauzeren. Halverwege lunchen we gezamenlijk in stilte.

Iedereen is welkom. Mensen met en zonder ervaring met mindfulness en meditatie. Je kunt op je eigen wijze en op je eigen niveau meedoen. De begeleiding is in handen van Wendy Derksen, mindfulnesstrainer en coach.

Progamma: Aankomst tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Na een korte inleiding treed de stilte in. Rond het middaguur lunchen we samen in stilte, deze wordt verbroken rond 14.30 uur waarna er gelegenheid is om de ervaringen met elkaar te delen en de wandeling samen af te sluiten. De locatie is ergens in de omgeving van Arnhem en wordt later bekend gemaakt.

Kosten: 60 euro. Voor de lunch neem je je eigen favoriete lunchgerecht mee, en dat deel je met anderen. Kijk hier wanneer je aan de eerstvolgende stiltewandeling kunt deelnemen.

“Ik heb genoten van de rust, betrokkenheid en wijsheid waarmee je de lessen begeleidde” 

“Mijn impressie van deze 8 weken is, dat je in een korte periode toch echt een stap kunt maken”

“Ik vond het heel fijn om echt maatwerk te krijgen voor de vragen waar ik persoonlijk mee zit”

“Ik heb genoten van de manier waarop Wendy op een heel prettig manier ons als groep telkens op een enthousiaste en heel betrokken wijze meenam op ons mindfulness avontuur”.

“Het heeft me veel meer gebracht dan ik verwachtte”

“Het is een levensles” 

Heel fijne begeleiding duidelijk, helder
Ruimte voor eigen inbreng en het gevoel dat je in je waarde werd gelaten
Wendy, je bent een prettig mens. Weet goed de kern te benoemen. Stelt mensen op gemak
Goed en rustig. Onderling overleg om af te wijken mogelijk